Τριανταφυλλιά Χαρίλα, Ψυχολόγος – Ψυχοθεραπεύτρια, MSc Εργασιακή Υγεία, Ειδίκευση στην Υπαρξιακή Συστημική & Οικογενειακή Ψυχοθεραπεία

Ατομική ψυχοθεραπεία άγχους

Οι διαστάσεις που έχει πάρει το «άγχος» μέσα στο σύγχρονο τρόπο ζωής είναι πολύ μεγάλες. Όλο και περισσότεροι άνθρωποι μιλούν καθημερινά για το πόσο αγχώνονται και όλο και περισσότεροι ακούν από το γιατρό τους «Δεν έχεις τίποτα. Από άγχος είναι…». Όμως, δεν είναι όλα άγχος. Ονομάζουμε «άγχος» πολλά περισσότερα από αυτά που πραγματικά είναι. Κι αυτό δημιουργεί στον άνθρωπο μια ακόμη πιο χαοτική, απροσδιόριστη και αγχωτική κατάσταση από αυτή που ήδη βιώνει.

Η ατομική ψυχοθεραπεία άγχους βοηθά τους ανθρώπους να καταλάβουν τι είναι αυτό που πραγματικά συμβαίνει, τι σημαίνει «αγχώδης άνθρωπος» και γιατί ανήκουν σε αυτή την κατηγορία ανθρώπων. Αυτό που παρουσιάζεται στο «εδώ και τώρα» σαν ένα ανησυχητικό και ακατανόητο «σύμπτωμα άγχους» είναι η πρόσοψη της πορείας ζωής του καθενός. Η ψυχοθεραπεία μπορεί να τον οδηγήσει στην αποκρυπτογράφηση και κατανόηση του συμπτώματος, των συναισθημάτων και του εαυτού του.

Σεμινάρια διαχείρισης άγχους

Ενδεικτική θεματολογία:

Είδη άγχους
Πηγές άγχους
Στρες στην εργασία
Στρες στην οικογένεια
Προσωπικότητα & άγχος
Τι σημαίνει «χρόνιο στρες» & «αγχώδης άνθρωπος»
Επιπτώσεις άγχους
Αντιμετώπιση άγχους

Πρακτική τεχνικών χαλάρωσης

Απευθύνεται σε:

Ενήλικες διαφόρων ηλικιών και κοινωνικών ομάδων (π.χ. εργαζόμενοι), οι οποίοι νοιώθουν πιεσμένοι, αγχωμένοι και κουρασμένοι από την εργασία και την καθημερινότητα και θα ήθελαν να μάθουν και να εξασκηθούν σε κάποιες πρακτικές χαλάρωσης.